STARTBAANOVEREENKOMST: Software developer (m/v/x) – niveau B

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut wil zijn team aanvullen met een dynamisch en gemotiveerd medewerker. Zijn/haar belangrijkste functie is het beheer van de ORACLE database.
Taakomschrijving:

• Het ontwikkelen van web-toepassingen en programma’s die toelaten om gegevens in te voeren of om te vormen naar diverse formaten. Het verzekeren van de goede werking, de opvolging en het onderhoud van deze software in teamverband. Het documenteren van de software en alle aanpassingen.
• Het geven van ondersteuning op deze software aan de gebruikers en de andere ontwikkelaars binnen het team.
• U werkt aan de extractie en de omvorming van de meteorologische gegevens op maat van interne en externe gebruikers. Staat in voor de kwaliteit van deze gegevens voorafgaand aan hun levering. Verzorgt het bewaren van de gegevens door middel van back-up-procedures die regelmatig op kwaliteit getest worden. Beheerst het herstellen van de software via deze back-up-procedures.


Technisch profiel:

• U beheerst de volgende software programmeertalen : Python, PHP, bash, Java, html, css, Javascript.
Het is een extra voordeel indien u ervaring bezit op het gebied van GIS-systemen en hun software: Geoserver, Geonetwork, leaflet.
• U beheerst SQL en bent in staat om database-query's te analyseren, ontwikkelen en optimaliseren.
• U beschikt over een goede kennis van object georiënteerd programmeren (ontwerpen en ontwikkeling).
U heeft elementaire kennis van het beheersysteem Linux/Unix en kan overweg met de basiscommando’s van dit OS (ssh, crontab, wget)

Opgelet! De technische competenties in het vet worden voor deze functie als uiterst belangrijk beschouwd. Deze krijgen zelfs een grotere waarde toegekend in de beoordelingsscore.
Natuurlijk is ook een goede motivatie belangrijk.


Aanbod:
Het KMI biedt U een medewerkersfunctie niveau B bij de Dienst gegevensbeheer als startbaanovereenkomst (jonger dan 26 jaar) met beperkte duur en het barema van NBI1.


Hoe solliciteren?
Wanneer u interesse voor deze functie heeft en u bent jonger dan 26 jaar en bovendien werkzoekende, dan kan u uw CV samen met uw motivatiebrief, een attest van werkzoekende alsook een kopie van uw bachelordiploma tegen uiterlijk 30 september 2018 opsturen ter attentie van mr. Dekeyzer, hetzij elektronisch aan stephane.dekeyzer@meteo.be, hetzij per post op het adres Ringlaan 3 - 1180 Brussel.