Verwachtingen - weerbericht

-2°

-3°

1-2 Bft

-3°

-5°

-5°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht licht bewolkt tot helder weer, met lokaal kans op aanvriezende mist. Minima tussen -2 graden aan zee en -9 graden in de Ardennen.

Zondag zonnig en droog weer. Geleidelijk meer bewolking vanaf het westen. Maxima tot 9 graden.

Maandag wordt het zwaarbewolkt met regen, in de Ardennen verwachten we sneeuw. Temperaturen tot 5 graden in het centrum van het land.

Dinsdag en de dagen erna vaak droog en zonnig, maar het wordt opnieuw kouder.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en vannacht wordt het overal licht bewolkt, met op het einde van de nacht wat meer wolken in het westen van het land. Hier en daar kan aanvriezende mist gevormd worden. Onder de licht bewolkte hemel en bij een zwakke wind uit oostelijke en later zuidelijke richting, duiken de minima richting -9 graden in de Hoge Venen, -3 graden in het centrum en tot -2 graden aan de kust.


Zondag krijgen we overwegend zonnig en droog weer. In de loop van de dag kunnen enkele wolkenvelden komen opzetten, maar het blijft overal droog. Maxima tussen 2 en 4 graden in de Ardennen en tot 7 of 9 graden elders, bij een zwakke wind uit zuid tot zuidwest.


zondagavond en tijdens het eerste deel van de nacht blijft het in heel het land licht bewolkt. Na middernacht neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en kan er 's ochtends al wat regen vallen aan de kust. We verwachten minima tussen -7 en -4 graden in de Ardennen, rond het vriespunt in het centrum van het land en tot +2 graden aan zee. Er staat nog steeds en zwakke tot aan zee soms matige wind uit zuidelijke richting.

Algemene luchtgesteldheid

Vanavond en vannacht ontstaat een koppeling tussen het hogedrukgebied boven Duitsland enerzijds en de anticycloon ten westen van het Iberisch Schiereiland anderzijds.


update van vandaag 17:01