Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag buien van smeltende sneeuw of sneeuw in Hoog-België, regenbuien elders. Droger in de gebieden langs de Franse grens. Maxima rond 5 graden.

Vannacht nog steeds wisselvallig met winterse buien, ook in Laag- en Midden-België. Kans op vorming van rijm- en ijsplekken bij opklaringen. Minima tussen -3 en +4 graden.

Morgen zondag tijdelijk droog met brede opklaringen. In de loop van de namiddag meer bewolking en 's avonds regen vanaf de kust. Maxima tot 5 graden.

Maandag en dinsdag overwegend droog met maxima rond 6 à 8 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag wordt het in de gebieden langs de Franse grens overwegend droog met breder wordende opklaringen. Elders in het land blijft het wisselend bewolkt met regelmatig buien, die in de Ardennen bestaan uit smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +6 graden aan de kust, met waarden rond +4 à +5 graden in het centrum. De wind waait overwegend matig uit noordwest, krimpend naar west.

Vanavond en vannacht verwachten we vooral in het noordoosten van het land nog enkele buien, die ook in Vlaanderen een winters karakter kunnen krijgen. Elders wordt het overwegend droog en kunnen brede opklaringen voorkomen. Lokaal kan nevel of (aanvriezende) mist gevormd worden en bestaat een risico op rijm- of ijsplekken. De minima variëren tussen -3 graden in Hoog-België en +4 graden aan de kust, met op vele plaatsen in het binnenland waarden rond het vriespunt. Aan de kust waait een matige noordwestenwind, elders staat een eerder zwakke westenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weerbeeld wordt bepaald door licht onstabiele, polaire zeelucht die vanuit het noordwesten over ons land wordt gevoerd tussen een depressie ter hoogte van de Baltische Zee en een uitloper van het Azorenhoog boven de Britse Eilanden.

Morgen zondag, bereikt deze hogedrukwig het continent waardoor de buienneiging zal afnemen. 's Avonds bereikt een nieuwe storing het westen van ons land.


update van vandaag 12:01