Verwachtingen - weerbericht

17°

18°

5 Bft

19°

16°

18°

Samengevat weerbericht

Eerst bewolkt met regen en veel wind. 's Namiddags afwisselend zon en wolken, maar droog. Temperaturen rond 18 graden in de namiddag.

Zaterdag wisselend bewolkt met enkele buien. Vrij fris maar minder wind.

Zondag grijs met regen en buien en tijdelijk veel wind. Maxima rond 20 graden. Maandag koeler en wisselvallig.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Eerst trekt een regenzone verder van west naar oost over het land. Aan de achterzijde van de storing wordt het reeds voor de middag opnieuw droger met opklaringen aan de kust. In de namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog, al is er vooral in het noorden en het noordwesten van het land nog kans op een lokale bui. Het wordt gevoelig frisser, met temperaturen tussen 16 en 19 graden in de namiddag. De westenwind waait vrij krachtig met rukwinden tot 60 of 70 km/u. Aan de kust zijn pieken tot 80 à 90 km/u mogelijk.


Vannacht keert de rust terug en verwachten we rustig en droog weer. Minima tussen 7 en 13 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een stormdepressie diept uit bij de Britse Eilanden en trekt richting Scandinavië. Aan de voorzijde staat een strakke zuidwestelijke stroming.

Een storing, gekoppeld aan de depressiekern, trekt in de voormiddag van west naar oost over het land. Aan de achterzijde van dit systeem bevinden we ons in een koele, maritieme luchtmassa.


update van vandaag 06:01