Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond helder of licht bewolkt.

Deze nacht bereikt een zwakke neerslagzone het noordwesten. Minima tussen 12 en 16 graden.

Morgen wordt het merkbaar koeler met vrij veel wind en eerst nog kans op wat lichte regen of een bui. Vanaf de namiddag opnieuw brede opklaringen. Maxima tussen 14 en 19 graden.

Vrijdag en zaterdag enkele lokale buien maar meestal droog. Maxima tot 18 graden.

Vanaf zondag opnieuw warm en zonnig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond is het lichtbewolkt of helder. In de nacht neemt de bewolking toe vanaf de kust met op het eind van de nacht lokaal wat lichte regen in het noordwesten. In het uiterste zuidoosten van het land blijven de opklaringen nog tot de ochtend. De minima schommelen tussen 12 en 16 graden. De wind is eerst zwak of matig uit west tot zuidwest en wordt later overal matig en draait naar westnoordwest in het centrum van het land. Aan de kust neemt de wind geleidelijk toe tot vrij krachtig en draait van westzuidwest naar noordwest, met op het eind van de nacht rukwinden tot 60 km/u.


Donderdag is het eerst nog zwaarbewolkt met hier en daar wat lichte regen of enkele buitjes. Vanaf de kust verschijnen er al snel opklaringen die verder landinwaarts binnentrekken. In het zuidoosten blijft de neerslagzone nog slepen tot en met de voormiddag en activeert zelfs wat alvorens weg te trekken naar Frankrijk en Duitsland. In de namiddag is het dus overal droog met een wisselende bewolking. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden bij een matige tot lokaal vrij krachtige noord- tot noordwestenwind.


In de nacht naar vrijdag zijn er eerst nog brede opklaringen. Later verwachten we lokaal meer lage wolkenvelden. De minima schommelen tussen 5 en 9 graden in het binnenland en rond 12 graden aan zee. De wind is zwak tot matig en komt uit het westen tot noordwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een wig, verbonden aan een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan, bepaalt ons weer gunstig en voert maritieme lucht uit het westen aan. Later vannacht bereikt een koufront, verbonden aan een depressie met kern boven de Baltische Zee, de kust en Nederland. Morgen rond de middag verlaat deze storing ons land in het zuidoosten.


update van vandaag 17:01