Verwachtingen - weerbericht

3-2 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vannacht is het redelijk koud met nog wat lichte neerslag, die in de Ardennen soms winters kan zijn.

Morgen is het nog vaak bewolkt, maar het blijft overwegend droog. Maxima tussen 3 en 7 graden met weinig wind.

Donderdag en vrijdag wordt het rustig en geleidelijk minder koud. Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we veel zon.

Tijdens het weekend krijgen we waarschijnlijk regen, maar de verwachting is nog redelijk onzeker. Het zou ook wat frisser worden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met soms nog wat lichte regen of zelfs enkele sneeuwvlokjes op de Ardense plateaus. De minima liggen tussen -2 en +2 graden. In opklaringsgebieden kunnen ijs- of rijmplekken ontstaan. De wind waait matig uit het oosten tot het zuidoosten en wordt later zwak en soms variabel.

Morgen wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 3 en 5 graden in de Ardennen en tussen 5 en 7 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig, meestal uit het oosten.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag wordt het rustig en meestal droog, met afwisselend wolken en opklaringen, die geleidelijk breder worden. Op sommige plaatsen kunnen een beetje nevel of enkele mistbanken ontstaan. De minima liggen tussen -2 en +2 graden. De wind waait zwak uit het oosten of uit veranderlijke richting.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt bepaald door koude lucht uit het noordoosten, waarin zich nog wat restanten van oude storingen bevinden. Deze luchtsoort stroomt naar ons land tussen een hogedrukzone boven het noorden van de Atlantische Oceaan en een depressie boven het zuidwesten van Europa.

Vanaf morgen ruimt de stroming naar het zuidoosten, waardoor de aangevoerde lucht droger en een beetje minder koud wordt.


update van dinsdag 22:01