Verwachtingen - weerbericht

-2°

-4°

2-3 Bft

-5°

-7°

-6°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht komt er meer bewolking vanuit het westen. Op het einde van de nacht verwachten we enkele sneeuwvlokjes aan de kust. Minima tussen -2 en -12 graden.

Morgen trekt een sneeuwzone van west naar oost door het land met op de meeste plaatsen enkele cm sneeuw. Maxima tussen -3 en +4 graden.

Nadien blijft het vrij koud met enkele winterse buien.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe vanuit het westen maar het blijft nog droog. Op het einde van de nacht zijn al enkele sneeuwvlokjes mogelijk aan de kust. De minima liggen tussen -12 graden op de Hoge Venen en -2 graden aan de kust. De wind neemt toe en draait naar het zuiden.


Dinsdagochtend verwachten we sneeuw in het westen van het land. In de loop van de voormiddag bereikt de sneeuw ook het centrum van het land en nadien ook het oosten van het land. In het westen van het land gaat de sneeuw over in smeltende sneeuw of regen. Achter de storing wordt het droger met enkele opklaringen. Aan de kust blijft een winterse bui mogelijk. De maxima liggen tussen +1 en +4 graden in Laag- en Midden-België en tussen 0 en -2 graden in de Ardennen. De wind wordt matig uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 50 km/h.


Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag blijft het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op winterse buien, eventueel zelfs met enkele donderslagen. Het gaat opnieuw overal vriezen met minima tussen -1 en -7 graden. Het is ook uitkijken voor ijsplekken. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied van de Azoren dat zich uitstrekt tot Slovakije verplaatst zich vanavond naar het zuiden. Vannacht komen we geleidelijk aan onder invloed van een depressie in de nabijheid van IJsland. De storing, eraan verbonden, bereikt morgenochtend ons land via het westen.


update van vandaag 17:01