Verwachtingen - weerbericht

29°

33°

1-2 Bft

34°

30°

31°

Samengevat weerbericht

Vandaag is opnieuw een uiterst warme en zonnige dag met lokaal 34 graden. Aan zee kan een afkoelende zeebries opsteken in de namiddag.

Vannacht vrijwel helder, aan zee later eventueel wat nevelig en wat lage wolken. Het wordt uiterst zacht met minima rond 20 à 21 graden.

De rest van de week blijft het zomerweer aanhouden met veel zon en op de meeste plaatsen maxima rond 30 graden in het binnenland. Zaterdagavond of zondag is er kans op een lokale onweersbui.

Begin volgende week wordt het minder warm.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het opnieuw zonnig en zeer warm met af en toe enkele hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 29 graden aan de kust en op de Hoge Venen en 34 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. Aan zee steekt er een matige wind op uit het noorden.

's Avonds en 's nachts is het helder tot lichtbewolkt en erg zacht. Aan zee kunnen er lage wolken van over zee verschijnen. De minima liggen tussen 14 en 21 graden bij een zwakke wind uit zuid tot zuidoost die over de westelijke landshelft ruimt naar west.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied over Centraal-Europa en een depressie ten zuiden van IJsland wordt de volgende dagen droge en warme landlucht over onze streken aangevoerd. Storingen blijven uit onze buurt maar doordat de wind vrijdag naar het westen ruimt kan koelere zeelucht het westen van het land bereiken.


update van vandaag 09:01