Verwachtingen - weerbericht

14°

13°

3-4 Bft

14°

11°

12°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht valt er tijdelijk wat lichte regen bij zo'n 13 graden.

Morgen is het droog met wat zon al neemt later de bewolking toe vanaf het westen, bij zo'n 19 graden.

Ook daarna blijft het weerbeeld licht wisselvallig met maxima rond 20 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en vannacht toenemende bewolking gevolgd door wat regen vanaf het westen. Vooral over Vlaanderen verwachten we wat regen, maar na middernacht wordt het in het westen snel weer droog met enkele opklaringen. Minima van 11 tot 14 graden bij een matige, aan zee later vrij krachtige, zuidwestenwind, ruimend naar west. Rukwinden aan zee rond 45 km/h.

Woensdag is het overwegend droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. In de loop van de dag komen er meer wolken vanuit het westen. Maxima tussen 17 en 20 graden, bij een matige westenwind, krimpend naar zuidwest. Aan zee waait er een overwegend vrij krachtige wind met pieken tot 50 km/h.

Woensdagnacht trekt een regenzone van west naar oost doorheen het land met vooral benoorden Samber en Maas enkele liters regen. Na doortocht van de regenzone verwachten we in het westen nog enkele buien. De minima schommelen tussen 11 en 14 graden bij een matige zuid- tot zuidwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

De aangevoerde lucht is maritiem en licht onstabiel. Een kleine depressiekern bereikt het zuiden van Engeland en een eraan gekoppelde regenzone bereikt ons vannacht.

Woensdag zorgen zwakke drukstijgingen voor een stabilisatie maar tegen de avond bereikt alweer een nieuwe depressie het Noordzeegebied.


update van vandaag 17:01