Verwachtingen - weerbericht

15°

20°

1-2 Bft

18°

17°

18°

Samengevat weerbericht

Vannacht eerst droog maar later in de nacht en morgenvroeg is er kans op buien en onweer in het noordwesten. Het blijft zacht met minima van 15 tot 20 graden.

Morgen is het nog drukkend warm maar onstabiel met overal kans op buien en onweer. Maxima van 23 graden aan zee en 28 tot 32 graden in het binnenland.

Dinsdag vallen er eerst nog enkele buien in het zuidoosten. Elders blijft het droog met stilaan enkele opklaringen en maxima rond 23 graden.

Van woensdag tot vrijdag blijft het droog met zon en wolken. De maxima blijven rond 23 graden schommelen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. Eerst verwachten we tijdelijk droger weer maar in de tweede deel van de nacht is er vooral in het noordwesten opnieuw kans op buien en onweer. Het blijft zeer zacht met minima van 15 of 16 graden aan de kust en op de Hoge Venen en 18 tot 20 graden in het centrum van het land. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later in het noordwesten en aan de kust soms matig uit noordoost tot oost.Morgenochtend zijn er mogelijk nog enkele buien in het noordwesten van het land. Daarna wordt het zoals elders tijdelijk droog met hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich stapelwolken en kunnen er buien ontstaan, lokaal met onweer, hagel en felle windstoten. De wind waait zwak tot matig en draait van zuid naar zuidwest tot noordwest. De maxima schommelen rond 23 graden aan zee, 29 graden in het centrum, en lokaal tot 32 graden in het oosten.
In de nacht van maandag op dinsdag schuift een zone met regen, buien en onweer geleidelijk van west naar oost over het land. De minima schommelen tussen 14 en 16 graden. De wind waait eerst zwak en veranderlijk, later meestal matig uit het westzuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een frontale zone sleept vandaag over ons land. Aan de oostelijke zijde ervan bevindt zich zeer warme en onstabiele lucht en aan de westelijke zijde koelere en meer stabiele lucht. Een kleine depressie boven het Kanaal verplaatst zich verder noordwaarts en zal later vannacht en morgen opnieuw zeer warme en onstabiele lucht over ons land stuwen.
update van zondag 22:01