Verwachtingen - weerbericht

11°

12°

3-4 Bft

10°

Samengevat weerbericht

Vannacht licht bewolkt. Minima tussen 7 en 12 graden. Morgen begint nog mooi maar in de namiddag verwachten we stilaan regen of buien vanuit het westen. In de Kempen halen we nog 21 graden.

Zaterdag krijgen we geregeld buien en wordt het frisser. De temperatuur blijft dan steken in de buurt van 15 graden.

Vanaf zondag blijft het opnieuw meestal droog en rustig met temperaturen rond 15 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vannacht blijft het droog met wat hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind blijft matig uit zuid tot zuidzuidoost.

Morgen begint overal mooi met veel zon. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen en in de namiddag verwachten we regen of buien in het westen en in de late namiddag ook in het centrum van het land. De maxima schommelen tussen 16 graden aan zee en tot 21 graden in de Kempen. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest.

's Avonds en 's nachts wordt het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met kans op regen of buien. Plaatselijk kans op een donderslag. De minima liggen tussen 8 en 12 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied, dat zich uitstrekt van Noord-Afrika tot de Baltische Zee, en een omvangrijke lagedrukzone boven de Atlantische Oceaan, stroomt zachte lucht uit het zuiden naar onze regio.

Een regenzone bereikt morgen het westen van ons land en trekt na de middag en tijdens de volgende nacht verder oostwaarts over het centrum en het oosten van ons land.


update van donderdag 22:01