Verwachtingen - weerbericht

4-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht zwaarbewolkt met perioden van regen vanaf het westen bij minima tussen 1 en 7 graden.

Zondag grijs met mogelijk wat lichte regen of motregen en temperaturen tot 12 graden.

Maandag regen en buien vanaf het westen. Ook de rest van volgende week regelmatig regen of buien en vaak veel wind. Wel zacht met maxima van 7 tot 10 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond wordt het zwaarbewolkt en vannacht bereikt een regenzone het westen van het land. Vooral in het noordwesten van het land gaat het regenen, elders valt wat lichte regen of motregen en in het zuidoosten blijft het droog. We verwachten minima tussen 6 à 7 graden in Laag- en Midden-België en tot 1 graad in de Ardennen. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest.

Zondag wordt een grijze dag met veel bewolking met hier en daar wat lichte neerslag. Door de zachte lucht klimmen de temperaturen tot 11 of lokaal 12 graden in Laag- en Midden-België en tot 6 à 8 graden in de Ardennen. Er staat een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft het overwegend bewolkt. In het tweede deel van de nacht nadert een nieuwe storing vanaf het westen en kan het aan de kust al wat beginnen regenen. De minima liggen tussen 8 graden aan de kust en 4 graden in de Hoge Venen. Er staat een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest, met mogelijk rukwinden tot 50 à 60 km/u.

Algemene luchtgesteldheid

We bevinden ons in de warme sector, verbonden met een depressie ten westen van IJsland. In de loop van de nacht en morgen ochtend trekt een zwak koufront van west naar oost over het land.


update van vandaag 17:01