Verwachtingen - weerbericht

3 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vannacht droog en licht bewolkt met minima van 1 tot 4 graden, in het zuidoosten lokaal tot -1 graad.

Morgen droog met eerst nog wat zon, later zwaarbewolkt met regen in de avond en de nacht. Maxima rond 9 à 10 graden.

Zondag droog met zon vanaf het westen. Begin volgende week overwegend zwaarbewolkt en grijs met temperaturen tot 6 à 7 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vannacht wisselen brede opklaringen en hoge sluierbewolking elkaar af. Vooral in het zuidoosten kunnen er zich mistbanken vormen. De minima liggen tussen -1 graad in het zuidoosten, 2 à 4 graden in het centrum en 6 graden aan zee. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest.

Zaterdag begint de dag droog en licht bewolkt maar al vrij snel neemt de bewolking vanaf het noordwesten toe, later ook in het zuidoosten. In de namiddag wordt het uiteindelijk overal zwaarbewolkt met mogelijk wat motregen in de kuststreek en het uiterste noorden van het land. De maxima liggen tussen 5 graden in het zuidoosten en 11 graden aan zee. De wind waait matig uit zuidwest.

Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag trekt een regenzone van noordwest naar zuidoost over het land. In het oosten wordt het daarbij ook nevelig of mistig. De minima liggen tussen 5 e 8 graden. De wind waait matig en draait van zuidwest naar noordwest achter de regenzone.

Algemene luchtgesteldheid

Ons land bevindt zich in de warme sector van een frontensysteem verbonden aan een depressie ten zuiden van IJsland. Met een zuidelijke tot zuidwestelijke stroming stroomt zeer zachte lucht over ons land. Een koufront trekt pas in de nacht van zaterdag op zondag van noordwest naar zuidoost over het land.


update van vrijdag 22:01