Verwachtingen - weerbericht

15°

14°

4-2 Bft

13°

12°

13°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht eerst nog enkele buien in de Kempen en in de Ardennen. Daarna overal droog met kans op lage wolken op de hoogten. Minima van 11 tot 15 graden. De wind neemt af.

Morgen woensdag overwegend droog en wisselend bewolkt met temperaturen tot rond 24 graden.

Woensdagnacht gaat het licht regenen.

Donderdag eerst nog kans op wat regen in het oosten. Daarna droger.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Deze nacht is er nog kans op enkele buien in de Kempen en in de Ardennen. Elders wordt het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. Op de hoogten kunnen lage wolken het zicht beperken. Minima van 11 graden in de Hoge Venen, 13 of 14 graden in het centrum tot 15 graden aan de kust. De matige noordwestenwind zwakt af en krimpt geleidelijk naar west tot noordwest.Woensdag is er in de voormiddag nog kans op een buitje of wat lichte regen in het oosten van het land. Elders is het droog met af en toe brede opklaringen. Na de middag is het overal droog maar neemt de bewolking toe vanaf het westen. Maxima rond 19 of 20 graden in de Ardennen, 22 graden aan zee en van 23 tot plaatselijk 25 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig en later meestal matig uit west tot noordwest krimpend naar west tot zuidwest.


Woensdagavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe wat regen of een buitje vanaf de kust. Op het einde van de nacht wordt het opnieuw droger in het westen. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen lage wolken het zicht beperken. We bevinden ons wel in zachte lucht met minimumtemperaturen van 14 tot 18 graden bij een matige westzuidwestelijke tot zuidwestelijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie boven Oost-Europa en uitloper van het Azorenhoog in de richting van de Britse Eilanden wordt in een noord- tot noordwestelijke stroming nog tijdelijk frisse maar onstabiele zeelucht over onze streken aangevoerd. In het oosten waar de onstabiliteit het grootst is, verwachten we nog enkele buien.
De hogedrukwig trekt via de Noordzee en de Benelux naar Duitsland en stabiliseert de atmosfeer vanaf het westen. De west- tot zuidwestelijke stroming waarin we morgen terechtkomen, voert gevoelig zachtere zeelucht over onze streken aan. Woensdagavond wordt de wig gevolgd door een zwakke storing.


update van dinsdag 22:01