Verwachtingen - weerbericht

19°

23°

3-4 Bft

24°

20°

22°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag trekt een zwakke regenzone vanaf de kust over het land. Het is wel nog warm met maxima tot 24 graden.

Vannacht wordt het overal droog, maar geleidelijk kan nevel gevormd worden. Het kwik daalt tot rond 10 graden.

Morgen wordt het wisselend bewolkt en meestal droog. We moeten enkele graden inleveren: nog maxima rond 19 graden.

Vanaf dinsdag wordt het licht wisselvallig. Meestal is het droog met opklaringen, maar af en toe passeren er zwakke neerslagzones. Maxima rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze middag is het in het centrum en het oosten nog zonnig of licht bewolkt. Maar in het westen is het al snel zwaarbewolkt met lichte regen. Geleidelijk zal deze regenzone oostwaarts over het land trekken, zodat er op het einde van de namiddag al mooie opklaringen zijn aan zee. Het wordt nog warm met maxima in de buurt van 19 graden in Hoog-België en aan zee en tussen 22 en 24 graden elders. De wind waait matig uit het zuidwesten en ruimt naar het westzuidwesten of het westen wanneer de regenzone voorbijtrekt.

Vanavond regent het nog in het oosten van het land, maar in de loop van de nacht wordt het overal droog met brede opklaringen. Het kan wel nevelig worden en vooral in het oosten en het zuidoosten van het land zijn ook lage wolken en mist mogelijk. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 12 graden in Laag-België. De matige wind uit zuidwest tot west wordt zwak uit de zuidwestelijke sector.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke storing, verbonden aan een complexe lagedrukzone tussen Groenland en het Europese vasteland, trekt deze namiddag geleidelijk vanaf de kust over ons land. Voor deze zwakke regenzone uit stroomt nog droge en warme lucht uit het zuiden over onze regio. Na de passage van de storing komen we in koelere lucht terecht.


update van vandaag 12:01