Verwachtingen - weerbericht

3 Bft

-1°

-2°

-1°

Samengevat weerbericht

Vandaag krijgen we vanaf de Franse grens smeltende sneeuw of regen. In de Ardennen gaat het sneeuwen. De maxima liggen rond 2 graden.

Vannacht wordt het meestal droog met opklaringen. Minima rond het vrierspunt. Lokaal gladde weggedeelten.

Morgen is het eerst droog, maar geleidelijk wordt het zwaarbewolkt en daarna bereikt ons een nieuwe storing vanuit het zuidwesten. Maxima rond 3 graden.

Begin volgende week wordt het gevoelig zachter. We krijgen wel geregeld neerslag.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vandaag wordt het zwaarbewolkt met neerslag vanaf de Franse grens. Ten zuiden van Samber en Maas valt er meestal sneeuw. Elders verwachten we smeltende sneeuw of regen.

De maxima liggen rond 0 graden of 1 graad in de Ardennen, rond 2 of 3 graden in het centrum en rond 4 of 5 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot het zuidoosten en later uit veranderlijke richting of uit noord tot noordwest.

Vannacht blijft het in de Ardennen vaak bewolkt met kans op nog wat sneeuw. In de rest van het land wordt het dan droog met opklaringen, die tijdelijk breed kunnen zijn.

De minima liggen tussen 0 en -4 graden in de Ardennen, tussen -1 en +1 graad in het centrum en tussen +1 en +3 graden in de kuststreek.

De wind waait zwak tot soms matig uit het westen tot het noordwesten in het binnenland en matig uit het noordwesten aan zee.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag trekken een depressie en bijbehorende storing vanuit het noorden van Frankrijk over ons land.


update van vandaag 23:21