Verwachtingen - weerbericht

-3°

-3°

4 Bft

-4°

-5°

-4°

Samengevat weerbericht

Vannacht kan er hier en daar nog wat lichte sneeuw vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt een koude nacht met minima van -3 tot -9 graden.

Morgen is het overwegend droog maar aanhoudend koud met maxima rond +2 graden in het centrum. Nog steeds een ijzige oosten- tot noordoostenwind.
Maandag wordt het vrij zonnig maar koud bij maxima tot 4 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en volgende nacht kunnen er hier en daar nog wat lichte sneeuwbuien vallen, vooral dan in het zuiden van het land. Elders wordt het droger met opklaringen. De minima liggen van -3 graden in het centrum en -8 of -9 graden in de Hoge Venen. De wind waait in het binnenland matig uit noordoost, aan zee meestal vrij krachtig uit oost tot noordoost. Rukwinden tot 60 km/h.

Morgen wisselen zwaarbewolkte perioden af met korte opklaringen. In de zuidelijke landshelft kan tijdelijk wat lichte sneeuw vallen. Over het noorden blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen +2 graden in Vlaanderen en -2 graden op de Hoge Venen. Het koudegevoel wordt versterkt door een snijdende wind uit het oosten tot het noordoosten, met rukwinden tot 50 km/u.


Zondagavond komen er brede opklaringen in de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft van het land blijft de bewolking overheersen en kan soms nog wat lichte sneeuw vallen. De minima liggen tussen -4 graden in het centrum en -9 of -10 graden op de Hoge Venen. De wind blijft matig uit oostnoordoost met rukwinden tot 50 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke storing met lichte sneeuw sleept over ons land.
Morgen voert een hogedrukgebied met kern boven Scandinaviƫ drogere lucht vanuit het oosten tot het noordoosten naar onze streken.


update van zaterdag 22:01