Verwachtingen - weerbericht

20°

24°

2 Bft

25°

20°

22°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag drukkend warm en kans op felle onweersbuien. Plaatselijk met hagel en veel neerslag. Maxima tussen 20 en 25 graden.

Vanavond eerst nog kans op onweerachtige buien. Geleidelijk aan droger. Deze nacht op een plaatselijke bui na droog en wisselend bewolkt. Het blijft vrij zacht met minima tussen 11 en 15 graden.

Morgenochtend onweersbuien in de oostelijke landshelft, later ook elders in het land. Maxima tot 24 graden.

Ook donderdag verwachten we onweersbuien, vooral in de namiddag, bij maxima tot 24 graden. Vrijdag droger met brede opklaringen en tot 27 graden. In het weekend zelfs nog iets warmer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag groeien onder invloed van de onstabiliteit de stapelwolken verder. Her en der kunnen felle onweersbuien tot ontwikkeling komen, plaatselijk vergezeld met hagel en veel neerslag. De kans op dergelijke buien is het kleinst aan de kust. Het wordt broeierig warm, met maxima tussen 20 en 23 graden in de Ardennen en tussen 24 en 25 graden in het centrum en in de Kempen. Aan de kust zorgt een matige noordelijke wind voor iets minder broeierig weer, met daar maxima rond 19 of 20 graden. In het binnenland staat er een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Vanavond zijn er nog onweersbuien, die geleidelijk afnemen in frequentie en intensiteit. In de nacht is er nog een kans op een plaatselijke onweersbui, maar op de meeste plaatsen zou het droog moeten worden. Mogelijk zorgen de restanten van de buien nog voor veel middelhoge wolkenvelden. Waar het opklaart kan er tegen de ochtend wat nevel of een lokale mistbank vormen. Op het eind van de nacht stijgt in de oostelijke landshelft opnieuw de kans op onweersbuien. Het wordt een zachte nacht, met minima tussen 11 en 15 graden. Aan de kust staat er een matige noordelijke wind, elders is de wind zwak en veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

De zone van hogedruk ten noorden van ons krijgt nieuwe impuls en een hogedrukgebied bouwt zich op boven Schotland. Morgen komt de kern ervan boven Scandinaviƫ te liggen. Aan de zuidflank van deze anticycloon bevindt zich een stroming van warme en vrij vochtige lucht. De atmosfeer is onstabiel van opbouw, waardoor elke dag onweerachtige buien kunnen ontwikkelen. Daarenboven staat er nauwelijks stroming op de hoogte waar de buien zich ontwikkelen, waardoor de buien vaak lang ter plaatse blijven hangen.


update van vandaag 12:01