Verwachtingen - weerbericht

15°

15°

2 Bft

14°

11°

12°

Samengevat weerbericht

Vanavond nog enkele plaatselijke buien. Vannacht overwegend droog met minima van 10 tot 15 graden.

Zondag wisselvallig vanaf het westen met buien, mogelijk hier en daar met onweer. In de namiddag opnieuw droog over het westen met meer zon. Maxima tot 22 graden.

Maandag meestal droog en soms opklaringen bij maxima rond 21 graden. Dinsdag en woensdag vaak bewolkt met soms regen en nog steeds dezelfde maxima.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond vallen er tijdelijk nog plaatselijke buien, vooral over de noordelijke helft van het land. Later vanavond en volgende nacht is hier en daar een bui niet uitgesloten maar blijft het overwegend droog en gedeeltelijk bewolkt. In de Ardennen zijn enkele mistbanken mogelijk. De minima schommelen tussen 10 en 15 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Zondag is het vaak bewolkt. 's Ochtends blijft het in vele streken nog droog, maar reeds in de loop van de voormiddag verwachten we buien vanaf het westen en het noordwesten. Na de middag vallen er vooral in het centrum en het oosten buien, en wordt het over het westen zonniger en meestal droog. Lokaal onweer en windstoten zijn niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden. De zwakke tot matige westenwind ruimt naar het noordwesten.

Zondagavond is er nog kans op een lokale bui. Zondagnacht blijft het droog met soms brede opklaringen en wolkenvelden. De minima schommelen van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 graden in het westen. De zwakke wind krimpt van noordwest naar zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een lagedrukkern boven de Noorse Zee voert licht onstabiele lucht naar onze streken. Ook zondag bepaalt deze kern het weer maar is de atmosfeer onstabieler zodat de buien actiever worden.


update van vandaag 17:01