Verwachtingen - weerbericht

11°

13°

1-2 Bft

13°

11°

13°

Samengevat weerbericht

Vanavond dreigt er onweer vanuit het zuiden. Vannacht blijft het zacht en de regen- en onweersbuien schuiven verder op naar het noorden.

Ook morgen en tijdens het weekend blijft het warm maar onstabiel met, vooral in de namiddag en avond, plaatselijk stevige onweersbuien.

Begin volgende week wordt het enkele graden frisser en het blijft wisselvallig met altijd kans op buien.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vanavond en vannacht schuift de onstabiele lucht verder naar het noorden en op het einde van de nacht kunnen vrijwel overal in het land buien of onweersbuien vallen. Het wordt nevelig en in het binnenland verwachten we plaatselijk ook mistbanken. Het blijft vrij zacht met minima van 10 tot 13 graden. De wind blijft zwak, aan zee soms nog matig, uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen.

Morgen vrijdag blijft het warm en onstabiel met een sterk wisselende bewolking. In de voormiddag blijft de kans op buien of onweer nog beperkt maar in de loop van de dag en avond ontwikkelen zich meer stapelwolken tot onweersbuien en ook vanuit Frankrijk kunnen enkele exemplaren het land binnen drijven. In de warme lucht stijgen de temperaturen naar waarden rond 17 graden aan zee, 19 tot 21 graden in de Ardennen en 22 of 23 graden elders in het land. De wind waait overwegend zwak uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen. In de kuststreek neemt die tijdelijk toe tot matig.

In de loop van de nacht neemt de onweersdreiging wat af en worden de opklaringen breder. plaatselijk wordt opnieuw nevel of mist gevormd. De wind waait zwak, aan zee soms nog matig, uit noordoostelijke of veranderlijke richtingen. Het blijft ook vrij zacht met minima van 9 tot 14 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Onder druk van een depressie, met centrum ten westen van Portugal, wordt vanuit het zuiden van Europa warmere maar vochtige en onstabiele lucht naar onze streken gestuwd. In deze luchtmassa ontwikkelt zich over Frankrijk een vrij actieve regen- en onweerszone die vannacht en morgen ook onze streken bereikt.


update van vandaag 17:01