Verwachtingen - weerbericht

-5°

-6°

2-1 Bft

-7°

-11°

-7°

Samengevat weerbericht

Deze nacht helder weer en weinig of geen wind. Algemene nachtvorst met minima tussen -15 en -5 graden.

Morgen is er weinig verandering: zonnig weer met enkele sluierwolken en maxima van -1 tot +5 graden.

Maandag en dinsdag is het nog vrij koud maar verwachten we meer wolken. Woensdag en donderdag wordt het opnieuw zonnig. De nachtvorst blijft algemeen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vannacht is het meestal helder en valt de wind grotendeels weg. De temperaturen duiken dan ook naar -5 graden aan zee, naar -6 tot -8 graden in het centrum van het land en in de Ardense valleien plaatselijk naar -15 graden. De wind waait zwak uit zuidelijke of veranderlijke richtingen.

Ook zondag wordt het zonnig. Af en toe trekken er wel hoge sluierwolken voorbij. De maxima liggen tussen -1 en +3 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen +2 en +5 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Zondagavond en -nacht begint ondanks de sluierwolken onder een sterrenhemel. Na middernacht wordt het gedeeltelijk bewolkt vanaf het noordwesten maar houden de opklaringen stand in het oosten en zuidoosten. Lokaal kan nevel of aanvriezende mist gevormd worden. Minima tussen -2 graden aan zee en plaatselijk -12 graden in de Ardense valleien. Ten zuiden van Samber en Maas staat een zwakke tot matige noord- tot noordoostenwind. Elders is de wind zwak en veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weerbeeld wordt bepaald door een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Denemarken tot Oost-Europa. Een zwakke oostelijke stroming voert droge, maar koude lucht over onze streken aan. Morgen ontstaat een nieuwe hogedrukkern in de buurt van ons land, waardoor de wind valt.


update van zaterdag 22:01