Verwachtingen - weerbericht

12°

10°

1-2 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht zijn er nog veel lage wolkenvelden en wordt het nevelig met minima van 7 tot 12 graden.

Morgen is het eerst grijs en nevelig. Later komen er geleidelijk opklaringen vanaf het noordoosten. Maxima van 11 tot 16 of 17 graden.

Van zondag tot dinsdag blijft het rustig en droog met soms ochtendgrijs maar overdag overal mooie opklaringen. Ook zacht met maxima tussen 13 en 17 graden.

De dagen daarna wordt het wisselvallig en gevoelig frisser.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vannacht hangen er nog veel lage wolkenvelden en wordt het geleidelijk nevelig. In het noorden van het land en de Ardennen is er nog steeds kans op wat motregen. Op het einde van de nacht wordt op sommige plaatsen, en vooral op de Ardense hoogten, het zicht beperkt door mist. De minima liggen tussen 7 en 12 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke of westelijke tot noordwestelijke richtingen.

Morgen in de voormiddag blijft het nog grijs en nevelig. In het noordoosten van het land is er nog tijdelijk kans op wat lokale motregen. Later op de dag komen er geleidelijk opklaringen, eerst op de Ardense hoogten en het noorden van het land, maar later ook soms in het centrum. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 11 en 14 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 14 en 16 plaatselijk eventueel 17 graden elders. De wind blijft zwak uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag klaart het op veel plaatsen uit maar wordt het nevelig met later soms vorming van mist, vooral in het zuidoosten van het land en in Vlaanderen. Het wordt frisser met minima tussen 0 en 5 graden in de Ardennen en tussen 2 en 6 graden elders. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke of oostelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied met centrum boven het noordwesten van Frankrijk bepaalt ons weer. In een westelijke stroming wordt in de onderste luchtlagen vochtige lucht over land aangevoerd. Een verzwakte storing, verbonden aan een depressie tussen IJsland en Noorwegen, schuift over ons land en blijft de volgende 24 uren over onze streken slepen.
Tijdens het weekend trekt het hogedrukgebied over onze streken richting Nederland en Duitsland, en wordt de luchtmassa geleidelijk droger.


update van vandaag 17:01