Verwachtingen - weerbericht

17°

18°

5 Bft

19°

16°

18°

Samengevat weerbericht

Vanavond rustig en droog weer. Na middernacht meer bewolking, gevolgd door regen vanaf het westen. Toenemende wind, met pieken tot 60 of 70 km/u. Minima tussen 16 en 19 graden.

Vrijdag eerst bewolkt met regen en veel wind. 's Namiddags afwisselend zon en wolken, maar droog. Temperaturen rond 18 graden in de namiddag.

Zaterdag wisselend bewolkt met enkele buien.

Zondag grijs met regen en buien en tijdelijk veel wind. Maxima rond 20 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vanavond blijft het in eerste instantie rustig en droog met wat hoge wolkenvelden. Na middernacht neemt de bewolking toe vanaf de kust met 's ochtends reeds de eerste regenbuien in het westen van het land. Aan de voorzijde van de storing blijft het erg zacht, met minima rond 19 graden. In het westen van het land dalen de minima tot zo'n 16 of 17 graden. De matige wind uit zuid tot zuidwest neemt toe tot een vrij krachtige zuidwestenwind, met rukwinden tot 60 of 70 km/u, aan zee nog iets meer.Vrijdag trekt een regenzone verder van west naar oost over het land. Aan de achterzijde van de storing wordt het reeds voor de middag opnieuw droger met opklaringen aan de kust. In de namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog, al is er vooral in het noorden en het noordwesten van het land nog kans op een lokale bui. Het wordt gevoelig frisser, met temperaturen tussen 16 en 19 graden in de namiddag. De westenwind waait vrij krachtig met rukwinden tot 60 of 70 km/u. Aan de kust zijn pieken tot 80 à 90 km/u mogelijk.

Vrijdagavond keert de rust terug en verwachten we rustig en droog weer. Minima tussen 7 en 13 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukzone die een groot deel van het Europese vasteland inpalmt en een uitgestrekte depressie over de nabije Atlantische Oceaan, stroomt in een strakke zuidwestelijke stroming nog steeds relatief warme lucht over onze streken.

Een storing, gekoppeld aan een depressiekern die momenteel ten westen van de Britse Eilanden ligt, trekt vrijdagvoormiddag van west naar oost over het land. Aan de achterzijde van dit systeem bevinden we ons in een koele, maritieme luchtmassa.


update van donderdag 22:01