Verwachtingen - weerbericht

4 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag droog met opklaringen en temperaturen tot 8 à 9 graden in Vlaanderen, in de Hoge Ardennen rond 3 graden.

In de loop van vannacht tijdelijk regen vanaf het westen bij minima van 1 tot 5 graden.

Woensdag en donderdag veel bewolking met enkele lokale buien maar op de meeste plaatsen droog. Maxima van 5 tot 10 graden.

Vanaf vrijdag meer regen, meer wind en nog zachter.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 3 graden op de Ardense Hoogten en 8 of 9 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en vlak aan zee alsook op de Ardense Hoogten soms vrij krachtig uit zuid tot zuidoost met rukwinden die geleidelijk oplopen tot 50 of lokaal 60 km/h.

Vanavond zijn er aanvankelijk nog opklaringen in het oosten maar uiteindelijk wordt het zwaarbewolkt. Na middernacht trekt een storing van west naar oost over het land met regen en buien. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. De wind is overwegend matig tot lokaal vrij krachtig en komt eerst uit zuidelijke tot zuidoostelijke sector, om na de storing te draaien naar zuid tot zuidwest. Rukwinden rond 50 en tijdelijk 60 km/h zijn mogelijk.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een koufront, verbonden aan een diepe depressie nabij IJsland, wordt met een strakke zuidelijke stroming zachte en tijdelijk iets drogere lucht over onze streken aangevoerd. In de loop van de nacht en woensdagochtend trekt het koufront van west naar oost over onze contreien. Woensdag stroomt dan met een zuidwestelijke tot zuidelijke stroming onstabiele maritieme lucht over ons land.


update van vandaag 12:01