Verwachtingen - weerbericht

10°

2 Bft

Samengevat weerbericht

Vanmiddag genieten we van rustig, droog en zonnig weer het hooguit enkele hoge wolkensluiers. Er waait een zwak briesje uit het oosten en het wordt zacht met maxima van 17 tot 21 graden.

Vanavond en vannacht is het eerst helder maar later krijgen we meer wolken in het westen en kan er plaatselijk ook nevel en mist gevormd worden. Weinig wind en frisse minima, tussen 4 en 10 graden.

Ook maandag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij zonnig en zacht met temperaturen van 16 tot 21 graden. In de namiddag komt er meer bewolking opzetten maar de kans op buien blijft beperkt.

Dinsdag en woensdag blijft het zacht al kan er hier en daar een buitje vallen. Vanaf donderdag wordt de kans op regen groter.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmiddag krijgen we rustig, zeer zacht en zonnig weer met hooguit wat sluiers met hoge bewolking. De temperaturen klimmen naar waarden rond 17 graden in Hoog-België en tot 21 graden in het centrum en het westen. Er staat een zwak briesje uit oost tot zuidoost.



Vanavond en in het eerste deel van de nacht is het vrijwel overal helder. Later in de nacht kunnen zich mistbanken vormen, vooral in de streken nabij de Nederlandse grens. Op het einde van de nacht kunnen wolkenvelden het westen van het land bereiken. Het wordt wel fris met minima van 4 graden of lager in de Ardense valleien, rond 8 of 9 graden in het centrum en rond 10 graden aan de kust. De wind blijft meestal zwak uit oost tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Gelegen aan de rand van een uitgestrekt hogedrukgebied met centrum over het noordwesten van Rusland blijft het weer vandaag in onze streken droog, rustig en stabiel. Maandag bevinden we ons tussen een zwakke storing die zich uitstrekt over de Britse Eilanden en een zone met onstabiele lucht die vanuit Centraal-Europa naar Duitsland schuift. Het wordt wat meer bewolkt maar het blijft overwegend droog.


update van vandaag 12:01