Verwachtingen - weerbericht

-4°

-6°

3-4 Bft

-7°

-10°

-8°

Samengevat weerbericht

Volgende nacht is het meestal lichtbewolkt en vriest het nog harder. Minima van -4 tot -12 graden.

Begin volgende week verwachten we meer bewolking en komen de temperaturen in Vlaanderen nog amper boven het vriespunt uit. Op woensdag wordt het opnieuw zonniger maar blijft het overdag vriezen in het hele land.

Donderdag wordt het opnieuw bewolkter. Vanaf vrijdag neemt de kans op (winterse) neerslag toe.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Deze avond en nacht is het eerst helder of licht bewolkt. Later aan zee en in het noordoosten van het land neemt de bewolking wat toe. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -4 of -5 graden in het westen van het land en tot -12 graden in de Ardense valleien. De schrale noordoostenwind blijft meestal matig waaien.Maandag is het eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stilaan wolkenvelden en zijn vooral in de Ardennen en aan de kust enkele sneeuwvlokken niet uitgesloten. Het is zeer koud met in vele streken maxima rond het vriespunt, en ten zuiden van Samber en Maas maxima tussen -2 en -6 graden. De matige tot vrij krachtige noordoostenwind vergroot het koudegevoel. We verwachten rukwinden tot 55 km/u.


Maandagnacht wordt het droog en licht- of soms wisselend bewolkt. Het gaat nog stevig vriezen met minima tussen -5 graden aan zee en -12 graden in de Hoge Venen. De oost- tot noordoostenwind waait zwak of matig.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt gunstig beïnvloed door een krachtig hogedrukgebied met kern boven Noord-Scandinavië dat in een vrij strakke stroming droge en stilaan koudere landlucht over onze streken blijft aanvoeren.


update van vandaag 17:01