Verwachtingen - weerbericht

17°

16°

4-3 Bft

18°

14°

16°

Samengevat weerbericht

Vanavond kan in het oosten nog een een bui of onweer voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. We krijgen een iets koelere nacht met minima van 13 tot 18 graden.

Morgen begint grijs, maar droog, later meer opklaringen en aangenaam zacht met maxima rond 26 graden in het centrum.

Tijdens het weekend wisselend tot zwaar bewolkt met af en toe wat lichte neerslag. Temperaturen in de buurt van 24 graden in het centrum van het land.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vanavond wordt het wisselend bewolkt met lokaal nog enkele buien of onweders, vooral over het oosten van het land. Later wordt het overal droog, maar de bewolking blijft overheersen. De minima liggen tussen 13 à 14 graden in de Ardennen en 16 à 18 graden in Laag- en Midden-België bij een matige wind uit voornamelijk westelijke richting.


Vrijdag begint op vele plaatsen bewolkt, maar overwegend droog. In de loop van de namiddag wordt het in het zuiden van het land zonnig, in het noorden blijft wat meer hoge bewolking hangen. De maxima liggen tussen 21 graden aan de kust, 22 à 24 graden in de Ardennen en tot 25 à 27 graden in de rest van het land. De westenwind waait matig, aan de kust soms vrij krachtig.


Vrijdagavond wordt een rustige en droge avond onder een vaak heldere hemel. 's Ochtends komen vanuit het westen meer wolken opzetten. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 à 16 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait overwegend matig uit westzuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een koufront, gekoppeld aan een kleine depressiekern boven de Noordzee, wordt vandaag nog zeer warme en licht onstabiele lucht naar onze streken gevoerd.

Vanavond en vannacht trekt het nagenoeg inactieve koufront van west naar oost over ons land en komen we in een gevoelig frissere, maritieme stroming te liggen.


update van vandaag 17:01