Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vandaag eerst veel bewolking, later overdag meer opklaringen bij maxima tussen 15 en 18 graden.

Vanavond en vannacht brede opklaringen en minima van 6 tot 9 graden.

Morgen rustig en droog met, na het ochtendgrijs, afwisselend zon en wolken. Maxima tot 17 graden.

In het weekend rustig, droog en zonnig met temperaturen tot rond 16 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag begint de dag op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met hier en daar nevel of mist en aan zee mogelijk een spatje regen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt maar vooral in Laag- en Midden-België kan de bewolking bij momenten hardnekkig zijn. In de meeste streken noteren we maxima tussen 15 en 18 graden. In het uiterste zuiden kan het kwik nog klimmen tot 20 graden. De noorden- tot noordoostenwind is matig.


Vanavond en vannacht klaart het grotendeels uit maar wordt het later nevelig. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kunnen er zich ook mist en laaghangende bewolking vormen. De minima liggen tussen lokaal 4 graden in de Ardennen tot rond 10 graden vlak aan zee. De wind waait zwak tot matig uit noordoostelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog boven Britse Eilanden bouwt zich verder op richting Noordzee en splitst zich daar tegen vanavond af. Aan de zuidelijke flank ervan schuift een inactieve storing verder het land in vanaf de kust. Aan de achterzijde komen we terecht in iets minder zachte lucht. Het vocht in de onderste luchtlagen geeft deze ochtend en volgende nacht aanleiding tot vorming van nevel, mist of laaghangende bewolking.


update van vandaag 09:01