Verwachtingen - weerbericht

3 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht lichte regen vanaf het westen, gevolgd door opklaringen in het tweede deel van de nacht. Minima van 2 tot 7 graden.

Dinsdag eerst nog wat regen in de Ardennen, daarna overal droog met zon en wolken. Temperaturen van 7 tot 11 graden.

De rest van de week opnieuw droog lenteweer met stilaan maxima tot rond 15 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht wordt het zwaarbewolkt en trekt een zwakke storing met lichte regen vanaf het westen door ons land. Tijdens het tweede deel van de nacht verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen. De minima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind waait zwak tot matig en draait naar het zuidwesten.Dinsdagochtend is het al droog in het westen en het centrum van het land met opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas is het in de voormiddag nog overwegend zwaarbewolkt met perioden van lichte regen. Later volgen ook daar opklaringen. In het binnenland vormen zich in de namiddag stapelwolken, maar de kans op een bui is zeer klein. Met maxima van 7 tot 11 graden is het wat minder zacht dan de voorgaande dagen. De wind waait meestal matig uit zuidwest, ruimend naar west. 's Avonds wordt de wind zwak.


Dinsdagnacht blijft het droog met hoge en middelhoge wolkenvelden. De minima schommelen tussen 0 en +5 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidwest, krimpend naar zuidzuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht trekt een zwakke regenzone vanaf het westen door ons land. Dinsdagochtend verlaat ze België richting Duitsland en wordt ze gevolgd door iets minder zachte zeelucht. Nieuwe drukstijgingen vanuit het zuidwesten beïnvloeden daarna opnieuw gunstig ons weer.


update van maandag 22:23