Verwachtingen - weerbericht

22°

25°

2-3 Bft

27°

23°

26°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag is het droog met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Maxima tussen 22 en 27 graden.

Vannacht is het rustig, droog en meestal helder met minima tussen 8 en 15 graden.

Morgen wordt het opnieuw vrij zonnig met soms wolkenvelden. Maxima tussen 23 en 29 graden.

Vrijdag en zaterdag verwachten we tijdelijk wisselvallig weer met lokale (en in het oosten soms onweerachtige) buien. Maxima tussen 20 en 28 graden.

Zondag wordt het meestal droog.

In het begin van de volgende week is het zonnig en geleidelijk zeer warm met maxima rond of boven 30 graden in het centrum.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het overal droog met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima schommelen rond 22 graden aan de kust, tussen 22 en 24 graden in de Ardennen en tussen 25 en 27 graden elders. Er waait een zwakke tot soms matige, en aan de kust matige westen- tot noordwestenwind later ruimend naar noord tot noordwest.

Vanavond verdwijnen de laatste wolkenvelden en wordt het licht bewolkt tot helder. Later in de nacht is er plaatselijk vorming van nevel. De minima liggen tussen 8 en 15 graden bij een zwakke wind uit noordelijke tot noordoostelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke hogedrukwig verbonden aan het Azorenhoog bevindt zich boven de Britse Eilanden en de Noordzee met aanvoer van zeelucht naar onze streken. Met de dagelijkse opwarming wordt de luchtmassa licht instabiel.


update van vandaag 12:01