Verwachtingen - weerbericht

22°

25°

2 Bft

25°

21°

23°

Samengevat weerbericht

Vanmiddag wordt het vrij zonnig en warm met maxima rond 24 of 25 graden in het binnenland.

Vannacht eerst licht bewolkt, later meer wolkenvelden en tegen de ochtend lokaal kans op een bui of een onweer. Minima rond 14 graden.

Morgen warm maar onstabiel met kans op een paar onweersbuien. Maxima rond 26 graden.

Begin volgende week wisselvallig en frisser met af en toe buien of wat regen. Maxima rond 15 graden in het centrum van het land.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmiddag wordt het vrij zonnig met af en toe hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Hoge Venen en 24 of 25 graden in de rest van het land. De wind waait zwak uit oost tot noordoost.

Vanavond is het rustig en zacht met brede opklaringen. Vannacht drijven er vanuit Frankrijk stilaan meer wolkenvelden binnen en in het tweede deel van de nacht is er kans op enkele buien of een onweer. De minima liggen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 15 graden voor het centrum van het land. De wind is zwak uit oostelijke richtingen en later uit zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied bouwt zich op boven de Britse Eilanden en de Noordzee en verplaatst zich naar Duitsland. De aangevoerde lucht is vandaag nog vrij droog maar vanaf vannacht wordt de atmosfeer onstabieler. Morgen wordt warme onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd. Een koufront trekt dan in de nacht van zondag op maandag door ons land.


update van vandaag 12:01