Verwachtingen - weerbericht

-2°

-4°

2-3 Bft

-5°

-7°

-6°

Samengevat weerbericht

Vannacht toenemende bewolking vanaf het westen met op het einde van de nacht de eerste sneeuwvlokjes aan de kust. Minima tussen -2 en -12 graden.

Dinsdag trekt een sneeuwzone van west naar oost door het land met op de meeste plaatsen enkele cm sneeuw. Maxima tussen -3 en +4 graden.

Woensdag vrij koud en wisselvallig met enkele winterse buien. Maxima van -2 tot +3 graden.

Donderdag en vrijdag droger en zonniger.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen maar het blijft nog droog. Op het einde van de nacht zijn al enkele sneeuwvlokjes mogelijk aan de kust. De minima liggen tussen -12 graden op de Hoge Venen en -2 graden aan de kust. De wind neemt toe en wordt matig en aan zee matig tot vrij krachtig uit zuid.Dinsdagochtend verwachten we sneeuw in het westen van het land. In de loop van de voormiddag bereikt de sneeuw ook het centrum van het land en nadien ook het oosten van het land. In het westen van het land gaat de sneeuw over in smeltende sneeuw of regen. Achter de storing wordt het droger met enkele opklaringen. Aan de kust blijft een winterse bui mogelijk. De maxima liggen tussen rond +3 à +4 graden in het westen, rond +1 à +2 graden in het centrum en rond -1 à -2 graden in de Ardennen. De wind waait eerst matig uit zuid tot zuidwest en zwakt af in de loop van de namiddag.Dinsdagavond is het in de Ardennen nog zwaarbewolkt met perioden van sneeuw terwijl het elders overwegend droog is met enkele opklaringen. Later in de avond en in de nacht naar woensdag trekken vanaf het westen winterse buien over het land. Het gaat opnieuw overal vriezen met minima van -1 tot -8 graden en het is dan overal uitkijken voor vorming van ijsplekken. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied van de Azoren dat zich uitstrekt tot Oost-Europa verzwakt vannacht boven onze streken. Dinsdagochtend trekt een storing met sneeuw, verbonden aan een depressie in de nabijheid van IJsland, het land in vanaf het westen. De storing, eraan verbonden, bereikt morgenochtend ons land via het westen.


update van maandag 22:01