Verwachtingen - weerbericht

19°

20°

1-2 Bft

19°

16°

19°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het nog redelijk zacht. Vooral in het oosten van het land is er kans op buien. De maxima liggen in de buurt van 20 graden.

Komende nacht is er opnieuw kans op vorming van mist. De minima liggen tussen 5 en 10 graden.

Woensdag is het wisselend bewolkt en meestal droog. Het kwik klimt tot rond 21 graden.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag bereikt een regenzone ons land vanaf het westen.

Vanaf donderdag krijgen we geregeld regen- en buienzones over ons land. Vooral zondag kan het ook winderig worden. Het wordt geleidelijk frisser.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

In het begin van de namiddag kan het vooral in het noorden van het land nog mistig zijn. Daarna wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met vooral in het oosten van het land enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, bij een zwakke wind uit het noordoosten of uit veranderlijke richting. Aan zee waait de wind soms matig.

Vanavond is het meestal droog en wisselend bewolkt. Tijdens de nacht is het rustig met eerst brede opklaringen en daarna vorming van nevel en mistbanken.
De minima liggen tussen 5 en 8 graden in Hoog-België en rond 9 of 10 graden elders. De wind waait zwak uit het oosten, over het reliëf draaiend naar het zuidoosten.

Algemene luchtgesteldheid

Onze regio bevindt zich in het niemandsland tussen een uitgestrekt hogedrukgebied boven Noordoost-Europa en Siberië en een grote lagedrukzone boven de Atlantische Oceaan. Een zwakke storing ligt quasi stationair over de Britse Eilanden en Frankrijk. Door de aanwezigheid van een hoogtedepressie boven Duitsland is de atmosfeer licht onstabiel, waardoor vooral over het oostelijk deel van ons land een aantal buien kunnen ontstaan.
Volgende nacht kunnen er opnieuw mistbanken ontstaan.


update van vandaag 12:01