Verwachtingen - weerbericht

4 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vandaag blijft het overwegend zonnig. Maxima van -3 tot +3 graden.

Vannacht is het opnieuw helder en koud met algemene vorst, tot rond -4 graden in het centrum van het land, rond -9 in de Ardennen.

De komende dagen blijft het zonnig met hooguit enkele wolkenflarden. Met een gure oostelijke wind wordt het almaar kouder. Zaterdag halen we nog +4 graden. Vanaf zondag komen de temperaturen ook overdag niet of nauwelijks boven het vriespunt uit.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag, weinig verandering. Het blijft overwegend zonnig met hooguit enkele kleine wolkenflarden. De noordoostenwind trekt opnieuw aan naar matig tot soms vrij krachtig met pieken rond 50 km/h. Het wordt nog een paar graden kouder met maxima tussen 0 en -2 graden in de Hoge Ardennen en rond +2 of +3 graden elders in het land.Vanavond en vannacht is het helder en gaat het stevig vriezen. Op de meeste plaatsen duikt het kwik naar -4 of -5 graden, in de Ardennen naar -6 tot -9 graden. Er is nog altijd een matige wind uit oost tot noordoost die het koudegevoel gaat versterken.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitgestrekte anticycloon strekt zicht uit van Rusland, via Centraal-Europa tot Scandinaviƫ en zorgt de volgende dagen voor een sterke oostelijke stroming die koude en zeer droge Siberische lucht naar onze streken stuwt.


update van vandaag 06:01