Verwachtingen - weerbericht

16°

17°

1-2 Bft

14°

13°

13°

Samengevat weerbericht

Vannacht breder wordende opklaringen, maar kans op vorming van nevel of mist. Minima tussen 11 en 17 graden.

Morgen, na het optrekken van het ochtendgrijs, overwegend zonnig vanaf de kust. Warm, met maxima tussen 23 en 28 graden.

Donderdag bewolkt met vanaf het westen buien. Maxima tussen 21 en 26 graden.

Vanaf vrijdag wisselvallig en gevoelig frisser, met dan nog maxima rond 17 of 18 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond zijn er eerst nog wolkenvelden, maar de opklaringen worden stilaan breder. In de tweede helft van de nacht wordt het lichtbewolkt en nevelig. Op sommige plaatsen is er vorming van mist. De minima liggen tussen 11 en 17 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.


Woensdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, opnieuw wisselend bewolkt. In de namiddag wordt het eerst zonnig aan de kust, later ook in het binnenland. Het blijft vrij warm, met maxima rond 23 graden aan de kust, tussen 23 en 25 graden in de Ardennen en 25 tot lokaal 28 graden elders. De wind is meestal matig uit west tot zuidwest.


Woensdagavond klaart het overal verder op. In de tweede helft van de nacht naar donderdag kunnen nevel of lage wolkenvelden zich vormen, vooral over het westen van het land. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. Er staat een matige zuidwester aan de kust. In het binnenland is de wind meestal zwak en komt uit veranderlijke of westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukwig, verbonden aan het Azorenhoog, reikt tot Centraal-Europa. Onder deze hogedrukwig zit boven onze streken nog vrij vochtige lucht bevangen.


update van vandaag 17:01