Verwachtingen - weerbericht

16°/21°

12°/24°

1-2 Bft

13°/25°

11°/22°

13°/23°

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag

Van vrijdag tot zondag is de weersituatie zeer onzeker. We bevinden ons op de rand van twee luchtmassa's. Aan de ene zijde de warme en vochtige lucht die een groot deel van Centraal-Europa overdekt, aan de westelijke zijde de koele Oceaanlucht. De juiste ligging van de storing die de grens vormt tussen beide is moeilijk te bepalen.In de voormiddag is het meestal droog met zelfs opklaringen. Later op de dag wordt het wisselvallig met regen- en onweersbuien die eerst het zuidelijk deel van het land raken en daarna opschuiven naar het centrum. In het noordwesten blijft het meestal droog. Het is ook rustig en vrij warm met maxima van 23 tot 26 graden.

Ook maandag zijn de storingen nooit ver weg. In de voormiddag is het droog met zonnige perioden maar in de namiddag kunnen we wel wat neerslag verwachten. Ook de wind trekt aan en wordt matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen. Maxima rond 22 graden.

Dinsdag trekt een regenzone van west naar oost over het land. In de loop van de namiddag klaart het opnieuw op vanaf de kust. Er staat een stevige westenwind en de temperaturen liggen rond 23 graden.