Verwachtingen - weerbericht

12°

11°

4 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag zwaarbewolkt en grijs met soms gemiezer en maxima van 7 tot 13 graden.

Vanavond en vannacht zwaarbewolkt met geregeld motregen en ook mist in de Ardennen. Minima van 5 tot 12 graden.

Morgen droog en eerst grijs, in de namiddag zonnig met temperaturen tot 14 graden.

De rest van de week geregeld regen en veel wind. Eerst nog zacht, in de loop van zaterdag beduidend frisser.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt en grijs met lokaal nog gemiezer, vooral in het noordwestelijke deel van het land alsook de Ardennen.
De maxima liggen tussen 7 graden in Hoog-België en 12 of 13 graden aan zee. De wind waait matig en vlak aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten.Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met nu en dan motregen. In de Ardennen wordt het ook mistig. De minima liggen tussen 5 graden in Hoog-België en 12 graden aan zee. De wind blijft matig en vlak aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een complexe Atlantische lagedrukzone die zich uitstrekt via de Britse Eilanden tot het noorden van Duitsland en een hogedrukzone boven de Middellandse Zee bevindt ons land zich in de warme sector van een frontensysteem. Daarin wordt met een strakke zuidwestelijke stroming zachte en zeer vochtige oceanische lucht over onze streken aangevoerd. Tegen woensdag draait, onder impuls van een zich uitdiepende depressiekern nabij Schotland, de stroming naar zuid en wordt er in de loop van woensdag beduidend drogere lucht aangevoerd.


update van vandaag 12:01