Verwachtingen - weerbericht

2 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht licht bewolkt of helder. Plaatselijk vorming van nevel of mist. Minima tussen 3 en 9 graden.

Morgen verwachten we prachtig en rustig najaarsweer met veel zon en temperaturen rond 21 graden.

Die zachte temperaturen houden een groot deel van volgende week stand. Het blijft rustig en overwegend droog met regelmatig zon en vooral 's ochtends soms kans op nevel of mist.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vannacht is het helder of licht bewolkt. Vooral in het oosten van het land is er kans op vorming van lokale nevel of mist. De minima liggen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 9 graden aan de kust. De wind is zwak uit oostelijke richtingen.Morgen zondag krijgen we na het optrekken van het lokale ochtendgrijs een mooie herfstdag met weinig wind en brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden op de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind is zwak uit oost tot zuidoost.

Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft het droog met op de meeste plaatsen brede opklaringen. In het westen van het land verwachten we in het tweede deel van de nacht enkele wolkenvelden. Ook in de noordoostelijke helft van het land kan er meer bewolking vanuit Nederland ons land binnenschuiven. Minima tussen 5 en 11 graden. De wind is zwak tot soms matig uit oost tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke hogedrukwig over de Benelux en de Noordzee zorgt vannacht en zondag voor rustig, droog en vrij zacht herfstweer.


update van zaterdag 22:01